Sjov
Spil
Flash
Foto&Video
I-Chat
Hulen
Info
Søg
iHimlen.dk - Stil om Koen
   

ihimlen.dk har fået denne stil fra Line der er 11 år. Hun har lavet denne pragtfulde stil om Koen!

Koen er et husdyr, men det kommer også uden for huset, og den lever navnlig på landet, men den kommer også ind til byen, men det er kun når den skal dø og det bestemmer den ikke selv.
Koen har syv sider. Den øverste side – den nederste side – den forreste side – den bagerste side – den ene side og den anden side og så den indvendige side. På den forreste side sidder hovedet og det er for at hornene skal have noget at sidde på, de er af horn og er kun til pynt, da de ikke kan bevæge sig, men det kan ørerne, som sidder lige ved siden af hornene.
Koen ser ud af to huller foran på hovedet, de kaldes koøjer. Koens mund kaldes en mule, det er nok fordi den siger muuh – muligvis.

På den bagerste side sidder halen, den bruger den til at vifte fluer væk med, så de ikke falder ned i mælken og drukner.
På den øverste og på begge sider har koen hår og de kaldes kohår og har altid samme farve som koen.
Den nederste side af koen er den vigtigste, for der hænger mælken og når malkepigen lukker op for hanerne, løber mælken ud. Når det tordner bliver mælken sur, men hvordan den bliver det har jeg ikke lært endnu. De fede køer laver tykmælk og når de har dårlig mave laver de ost.
Koen har fire ben, de kaldes koben og dem bruger min far til at trække søm ud med. Koen spiser ikke ret meget og det den spiser , spiser den altid to gange.
Koen har en god lugtesans, den kan lugtes langt væk. Dens hvalpe hedder kalve og deres far hedder tyr. Han laver ikke mælk og er derfor ikke et pattedyr.
Manden der fanger køerne hedder kofanger og er der mere end otte køer kaldes de en koloni. Der findes også køer som graver sig ned i jorden, de hedder gravkøer og de lever mest i byerne.
Line, 11 år.