Sjov
Spil
Flash
Foto&Video
I-Chat
Hulen
Info
Søg
iHimlen.dk - Tænke Tanke 8
   

Nu skal du virkelig bruge hjernen, og giv dig god tid til hvert spørgsmål. :-)

1. På en stoffabrik kan en klippemaskine hurtigt dele 200 meter stof op i mindre stykker a 1 meters længe. - Hvor lang tid tager det for maskinen at klippe hele stykket op, hvis hvert klip tager 4 sekunder?
1.
Dit svar:

 

2. Hvad skal der stå i stedet for X?
2.
Dit svar:
 
3. Find de to tal, som skal erstatte henholdsvis A & B.

 

3.
Dit svar:
4. Hvilket tal skal der stå i parentesen?
4.
Dit svar:

 

5. Hvor mange brødre og søstre har jeg? - Får jeg én søster mere, så ville jeg have dobbelt så mange søstre som brødre. Og får jeg én bror mere, så vil jeg have lige så mange brødre og søstre.

5.
Dit svar:

 

6. Et af tallende i den nederste række hører til i den øverste række. Hvilket?

6.
Dit svar:

 

7.
X  1  110  98  765  43  21
Hvad er X?

7.
Dit svar:

 

8. Kaptajn Sørøver har 27 pirater om bord på sit skib. I lastrummet sidder der en del fanger, men ikke nær så mange, som der er pirater på skibet. En nat stikker halvdelen af fangerne af, og den næste morgen er det samlede antal personer på skibet reduceret med 15 procent. Hvor mange fanger er stukket af?

8.
Dit svar:

 

9. Michael og Pernille er taget på auktion. Michael finder en gammel medalje der er sat til salg. På medaljen står: "Denne medalje tildeles general X for heltemodig deltagelse i første verdenskrig.". Michael vil rigtig gerne byde på medaljen, men Pernille mener ikke, at medaljen er noget værd. Hun mener den er falsk. Hvorfor er hun så skeptisk?

9.
Dit svar:

 

10. Om fem år er Mathias tre gange så gammel, som han var for tre år siden. Hvor gammel er Mathias i dag?

10.
Dit svar: