Sjov
Spil
Flash
Foto&Video
I-Chat
Hulen
Info
Søg
iHimlen.dk - Tænke Tanke 1
   

Tænke Tanke 1

1. Hvor mange kvadratater er der på et skakbræt?

2. Er øjnene på en almindelig terning anbragt efter noget bestemt mønster?

3. Hvis et cykelhjul har 64 eger, hvor mange mellenrum er der så i hjulet?

4. Hvor mange gange kan man trække tallet 5 fra 25?

5. Et ægtepar har ikke mindre end 6 smukke døtre, og hver af disse har en bror. Hvor mange børn har det frugtbare ægtepar i det hele?
6. Hvis man har slået ni seksere i træk med en terningm, hvor stor er sandsynligheden så for det også bliver en sekser, når man slår for tiende gang?

7. Du skal have gæster til middag. Der kommer fire fædre, to bedstefædre og fire sønner. Problemet er bare du kun har en enkelt stol. Du må ud at låne så alle dine gæster kan sidde ned med det mindste antal stole. Hvor mange skal du låne?

8. En tøjbutik sælger sokker til 30 kroner, slips til 25 kroner og bukser til 30 kroner. - Hvad koster underbukser så?

9. Du er en mikrobiolog, og er i færd med at dyrke en mikroorganisme i en petrisskål, så kan det være rart at vide, hvor hurtigt den vokser. - Hvis det nu drejer sig om en organisme, der fordobler sit antal hvert døgn, og at det yderligere viser sig at petrisskålen er fuld, når der er gået 26 døgn. - Hvornår må man så gå ud fra at petrisskålen var halvt fuld?

10. Du er begyndt at støbe dine egne lys af gamle lysestumper, og du har netop fået hele 49 lysestumper af nogle bekendte. - Hvor mange lys kan du få ud af stumperne, hvis der skal bruges 7 stk. til at lave et nyt lys?

Se resultatet længere nede på siden